Tomaten gevuld met ratatouille

Vegetarisch gerecht op basis van tomaat, aubergine, bleekselderij, ui, zwarte olijven, kappertjes, pijnboompitten, basilicum en olijfolie. Bereidingstijd circa 40 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

1 aubergine
2 eetlepels olijfolie
2 stelen bleekselderij
1 ui
7 tomaten
8 zwarte olijven zonder pit
½ eetlepel kappertjes
½ eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel basilicum
½ eetlepel balsamicoazijn
versgemalen zout en peper

Bereiding

Snijd de gewassen aubergines zonder de uiteinden in blokjes. Bak ze vervolgens gedurende 10 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de bleekselderij in boogjes en snipper de gepelde ui. Dompel 3 tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en hak in grove stukken. Fruit de ui met de bleekselderij in 1 eetlepel olijfolie gedurende 8 minuten op laag vuur. Voeg de gehakte tomaten, gehalveerde olijven, kappertjes, pijnboompitten en basilicum toe. Schep dit mengsel vervolgens bij de aubergineblokjes en bestrooi met wat zout en peper. Laat het geheel 1 minuut doorwarmen, voeg de balsamicoazijn toe en stoof het geheel nog 10 minuten in de pan met deksel op laag vuur. Halveer de overige 4 tomaten, verwijder de zaadjes en vul met de ratatouille. Serveer ze op twee kleine bordjes, eventueel met wat slablaadjes en de overige losse ratatouille.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen