Scholrolletjes met prei

Visgerecht op basis van scholfilets, prei, droge witte wijn, limoen, mosterd, bieslook en verse peper. Bereidingstijd circa 40 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

450 gram verse scholfilets
2 stuks lange dunne prei
2 dl droge witte wijn
2 dl water
2 schijfjes limoen
1 eetlepel fijne Dijon mosterd
1 eetlepel fijngesneden bieslook
versgemalen zout en witte peper

Bereiding

Spoel de scholfilets onder koud stromend water af en dep daarna droog met keukenpapier. Wrijf de filets in met een beetje witte peper en zout. Maak de prei schoon, gebruik alleen de witte en lichtgroene delen. Snijd de prei in stukken die even lang als de breedte van de scholfilets zijn. Breng de wijn samen met het water, een beetje zout en de limoenschijfjes aan de kook. Voeg de stukken prei toe en verwarm deze gedurende 9 minuten, laat niet koken. Haal de prei uit de pan en laat deze uitlekken en afkoelen. Rol om elk stukje prei een scholfilet, steek deze vast met houten cocktailprikkers. Breng het kookvocht van de prei opnieuw aan de kook zonder de limoenschijfjes. Leg de scholrolletjes in het hete vocht en verwarm ze nog circa 5 minuten tegen de kook aan. Laat de rolletjes daarna op een stuk keukenpapier uitlekken. Maak een sausje door in een kommetje de mosterd met 3 eetlepels van het kookvocht te mengen. Verdeel de scholrolletjes over twee verwarmde bordjes, besprenkel met de saus en garneer af met verse bieslook.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen