Roerbakschotel op basis van rundvleesreepjes, prei, ui, courgette, champignons, Italiaanse kruiden en olijfolie. Geserveerd met zilvervliesrijst. Bereidingstijd circa 35 minuten.
300 gram rundvleesreepjes
1 grote ui
1 grote prei
1 courgette
200 gram champignons
Italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zout en zwarte peper
60 gram zilvervliesrijst
Zet water op en kook de zilverliesrijst daarin. Snijd de ui en prei in dunne ringen. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd deze in plakjes. Snijd ook de courgette in plakjes en snijd ze daarna door midden (halve maantjes). Verhit een wok met 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en prei. Als de ui glazig wordt, voeg je de rundvleesreepjes toe. Zodra de rundvleesreepjes bruin worden voeg je de courgette, champignons en Italiaanse kruiden toe. Laat dit alles nu op laag vuur nog een aantal minuten door sudderen in het vocht dat vrijkomt. Voeg eventueel naar smaak nog wat versgemalen zout en peper toe. Giet de zilvervliesrijst af en laat deze nog even staan. Verdeel vervolgens de zilvervliesrijst en roerbakgroenten over twee borden.