Fris kipgerecht op basis van magere yoghurt, kip, tomaat, courgette, knoflook, limoen, rode peper, amandelen en diverse specerijen. Bereidingstijd circa 90 minuten.
400 gram kipfilet
250 gram magere yoghurt
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 theelepels gemalen komijn
1 limoen
4 eetlepels olijfolie
1 courgette
4 tomaten
30 gram amandelen
3 eetlepels verse dille
versgemalen zout
Snijd de kipfilets over de breedte in dunne plakken (circa 1 cm dik). Snijd de peper zonder zaadjes fijn en pers de limoen. Meng de yoghurt, geperste knoflook, peper, komijnzaad, limoensap en 3 eetlepels olie in een kom. Breng op smaak met zout en schep de kipfilet erdoor. Laat het geheel vervolgens nog minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en grill deze gedurende 3 minuten in een grillpan. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olijfolie. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en grill voor 3 minuten. Neem de kip uit de yoghurtmarinade en grill de stukken in 8 minuten (4 minuten per kant)gaar. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak al roerend de amandelen voor 2 minuten. Serveer de kip samen met de gegrilde groente op twee bordjes en garneer deze met fijngesneden dille en de amandelen. Lekker met zilvervliesrijst.