Kipfilet in yoghurt

Fris kipgerecht op basis van magere yoghurt, kip, tomaat, courgette, knoflook, limoen, rode peper, amandelen en diverse specerijen. Bereidingstijd circa 90 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

400 gram kipfilet
250 gram magere yoghurt
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 theelepels gemalen komijn
1 limoen
4 eetlepels olijfolie
1 courgette
4 tomaten
30 gram amandelen
3 eetlepels verse dille
versgemalen zout

Bereiding

Snijd de kipfilets over de breedte in dunne plakken (circa 1 cm dik). Snijd de peper zonder zaadjes fijn en pers de limoen. Meng de yoghurt, geperste knoflook, peper, komijnzaad, limoensap en 3 eetlepels olie in een kom. Breng op smaak met zout en schep de kipfilet erdoor. Laat het geheel vervolgens nog minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en grill deze gedurende 3 minuten in een grillpan. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olijfolie. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en grill voor 3 minuten. Neem de kip uit de yoghurtmarinade en grill de stukken in 8 minuten (4 minuten per kant)gaar. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak al roerend de amandelen voor 2 minuten. Serveer de kip samen met de gegrilde groente op twee bordjes en garneer deze met fijngesneden dille en de amandelen. Lekker met zilvervliesrijst.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen