Koning van de groenten met een zalmpakketje op basis van groene asperges, zalm, citroen, dille, olijfolie, peper en zeezout. Bereidingstijd circa 40 minuten.
16 verse groene asperges
250 gram zalm
2 citroenen
verse dille
olijfolie
peper
Maldon zeezoutvlokken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de zalm in tweeën en plaats deze afzonderlijk met 4 plakjes citroen, beetje peper en een bosje verse dille in het midden van een stuk aluminiumfolie. Draai de zalmpakketjes dicht als een toffee. Zet de zalmpakketjes gedurende 20 minuten in de oven. Grill de asperges 5 minuten per kant met een drupje olijfolie. Leg ze op een schaal en bestrooi met wat vers gemalen peper, breng verder op smaak met Maldon zeezoutvlokken. Rasp daarna de citroen boven de asperges tot de citroen wit kleurt en verdeel het goed over de asperges. Serveer de asperges in combinatie met de zalmpakketjes op twee borden.