Gebakken venkel en uien

Vegetarisch gerecht op basis van venkel, ui, balsamicoazijn, droge witte wijn, tijm, rozemarijn, basilicum en olijfolie. Lekker bij vis. Bereidingstijd circa 60 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

5 uien
4 eetlepels balsamicoazijn
3 venkelknollen
2 eetlepels olijfolie
1 dl droge witte wijn
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 laurierblaadje
een paar basilicumblaadjes
versgemalen zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 4 van de uien horizontaal doormidden en snipper de laatste. Leg de uien in een met olijfolie bestreken ovenschaal en bestrooi ze met wat zout en peper. Schuif de schaal in de oven. Giet na 15 minuten de helft van de azijn over de uien en zet ze 15 minuten terug in de oven. Overgiet met de resterende azijn, schakel de oven uit en laat in de oven tot lauwwarm afkoelen. Snijd de venkelknollen zonder de stengels in vieren. Bak ze gedurende 5 minuten met de gesnipperde ui in de olijfolie. Overgiet ze met de wijn zodra ze beginnen te kleuren. Voeg 1 dl water, de tijm, rozemarijn en het laurierblad toe. Bestrooi met wat zout en peper en stoof gedurende 15 minuten, regelmatig omscheppen. Schep de uien en de venkel op een schaal en bestrooi met fijngehakte basilicum. Het gerecht kan koud of warm worden gegeten en past uitstekend bij gebakken vis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen