Foe yong hai met garnalen

Chinees gerecht op basis van ei, jumbo garnalen, prei, champignons, paprika, tomatenpuree, kippenbouillon, knoflook, sesamolie en sojasaus. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 prei
8 eieren
250 gram champignons
1 rode paprika
3 teentjes knoflook, fijngesneden
140 gram tomatenpuree
7 eetlepels olijfolie
250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet)
2 eetlepels sojasaus
3 theelepels sesamolie
200 gram jumbogarnalen
versgemalen zout en peper

Bereiding

Maak de prei, paprika en champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit 1 geperst teentje knoflook. Roer de tomatenpuree, bouillon en 1 eetlepel sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat nog 5 minuten zacht koken. Klop ondertussen de eieren los samen met de sesamolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en schep 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog 30 seconden. Bak op deze manier 4 omeletten en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de geperste knoflook, prei, paprika en champignons gedurende 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm het geheel nog 2 minuten door. Leg de omeletten op vier borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct. Lekker met zilvervliesrijst.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen