Chinees gerecht op basis van ei, jumbo garnalen, prei, champignons, paprika, tomatenpuree, kippenbouillon, knoflook, sesamolie en sojasaus. Bereidingstijd circa 30 minuten.
1 prei
8 eieren
250 gram champignons
1 rode paprika
3 teentjes knoflook, fijngesneden
140 gram tomatenpuree
7 eetlepels olijfolie
250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet)
2 eetlepels sojasaus
3 theelepels sesamolie
200 gram jumbogarnalen
versgemalen zout en peper
Maak de prei, paprika en champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit 1 geperst teentje knoflook. Roer de tomatenpuree, bouillon en 1 eetlepel sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat nog 5 minuten zacht koken. Klop ondertussen de eieren los samen met de sesamolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en schep 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog 30 seconden. Bak op deze manier 4 omeletten en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de geperste knoflook, prei, paprika en champignons gedurende 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm het geheel nog 2 minuten door. Leg de omeletten op vier borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct. Lekker met zilvervliesrijst.