Boerenkoolstamppot zonder koolhydraten

Lekker met het koude weer: Boerenkoolstamppot zonder koolhydraten met worst op basis van boerenkool, bloemkool, magere runderrookworst, knoflook, ui, runderbouillon, magere melk, nootmuskaat, peper en zout. Bereidingstijd circa 25 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

600 gram bloemkool
3 eetlepels olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 theelepel nootmuskaat
300 gram gesneden boerenkool
1/2 runderbouillontablet
1 magere runderrookworst (275 gram)
peper en zout

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in bloemkoolroosjes. Verhit een grote pan en fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook in de olijfolie, deze mag niet bruin worden. Voeg de boerenkool en de nootmuskaat toe en bak 2 minuten mee. Leg de bloemkoolroosjes erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erover. Plaats de deksel op de pan en kook alles in circa 15 minuten gaar, giet vervolgens af. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met de worst. Lekker met Franse mosterd of piccalilly.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen