Bloemkooltaartje met roerbakgroenten

Ovengerecht op basis van bloemkool, courgette, paksoi, champignons, paprika, Philadelphia light en biefstuktartaar of vegetarische burger. Bereidingstijd circa 45 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

1 bloemkool
1 ei
1 eetlepel Philadelphia light
versgemalen zout en peper
½ courgette
½ krop paksoi
½ paprika (rood of geel voor de kleur)
150 gram champignons
tijm, basilicum
1 eetlepel olijfolie
biefstuk tartaar of vegetarische burger

Bereiding

Water opzetten met peper en zout, bloemkool schoonmaken en toevoegen en circa 15 minuten koken. Intussen oven op 200 graden voorverwarmen. Als bloemkool bijna gaar is, blenderen met 1 eetlepel Philadelphia light. Mengsel op smaak brengen en 1 ei erdoor roeren. In springvorm van 20 cm doen en 15-20 minuten in voorverwarmde oven. Intussen courgette in reepjes snijden, paprika in reepjes en champignons halveren en in plakjes. Bij de paksoi het lelijke groen verwijderen, groen in reepjes snijden en apart houden, witte stengels in stukjes snijden. Verhit een wokpan met 1 eetlepel olijfolie en roerbak hierin de courgette, paprika en paksoi stengel gedurende 5 minuten. Voeg hierna de champignons en het groen van de paksoi toe en bak nog 5 minuten mee. Vuur laag zetten, kruiden toevoegen en eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. In andere koekenpan biefstuk tartaar of vegaburger bakken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen