Gemarineerde zalmspiesjes

Visspiezen met zalm, cherrytomaatjes en paprika. Met een marinade gemaakt van olijfolie, citroensap, paprikapoeder, ui, bieslook en rode peper.

Ingrediënten

450 gram zalmfilet zonder vel
1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
sap van 2 citroenen
1 eetlepel olijfolie½ theelepel chilipoeder
1 fijngehakte rode peper (zonder pitjes)
3 eetlepels verse bieslook (fijngehakt)
20 gehalveerde cherrytomaatjes
1 kleine rode paprika (in driehoekjes van ca. 2 cm)
versgemalen zout en peper
cocktailprikkers

Bereiding

Wikkel de zalm in keukenfolie en leg deze 1 uur in de vriezer,  hierdoor kun je hem makkelijker snijden. Snijd de zalm met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg de zalm plakjes in een ondiepe schaal en voeg citroensap, olijfolie, chilipoeder, ui en rode peper toe. Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade. Laat de marinade enkele uren intrekken in de koelkast. Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de bieslook toe. Vouw een à twee plakjes vis tussen een half cherrytomaatje en een paprikadriehoekje, prik deze vast met een cocktailprikker en serveer meteen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen