Suikervrije chocoladetaart

Dieetproof taartje op basis van aardbeienyoghurt, chocoladevla, agar-agar en hazelnootpasta. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediƫnten

1 liter Optimel aarbeienyoghurt
1/4 liter Optimel chocoladevla
1 potje Cereal suikervrije hazelnootpasta
Een zakje agar-agar (plantaardige gelatine) uit de reformwinkel

Bereiding

Breng in een pan 1 liter Optimel aardbeienyoghurt aan de kook en meng hier al roerend een half zakje agar-agar doorheen. Doe in een aparte pan hetzelfde met 1/4 liter Optimel chocoladevla, meng hier een kwart zakje agar-agar doorheen. Giet de gekookte aardbeienyoghurt in een springvorm en laat deze afkoelen en stijf worden. Vervolgens de chocoladevla eroverheen gieten en verdelen, opnieuw af laten koelen en opstijven. Als het geheel goed stevig is geworden kan de buitenrand van de spingvorm worden verwijdert. Smelt de Cereal hazelnootpasta in het potje zonder deksel gedurende 1 minuut in de magnetron. Verspreid de zachte hazelnootpasta over de aardbeien-chocoladetaart en laat even afkoelen. Snijd de taart in punten en serveer op kleine bordjes.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen