Chai thee latte

Geniet thuis lekker van een traditioneel Indiaas kopje Chai thee latte. Bereidingstijd circa  10 minuten.

Ingrediënten (voor 2 grote koppen)

250 ml water
1 cm gemberwortel (circa  4 gram)
1 theelepel venkelzaad
1 kruidnagel
1 peperkorrel
1 theelepel anijszaad
1/2 theelepel kardemonpoeder
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel losse thee of 1 zakje
250 ml magere melk

Bereiding

Breng het water in een steelpannetje aan de kook. Schil het stukje gemberwortel, snijd deze fijn en voeg deze toe aan het kokende water. Doe hierna alle overige kruiden en specerijen erbij. Laat het geheel nog circa een minuut koken. Voeg dan het theezakje toe. Losse thee kan er los in. Als je een theezakje gebruikt dompel je zo vaak heen en weer totdat de thee een goede kleur heeft. (Haal de thee nooit uit het theezakje, deze thee bestaat namelijk grotendeels uit gruis). Voeg nu de melk toe, en laat nog even doorkoken en het is klaar. Schenk de Chai thee door een zeef in het kopje.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen